We kennen het allemaal. Je wil een weekje weg met je geliefde, maar wie past er dan op de kinderen? Een koppel uit het Britse Norfolk kreeg wel een erg bizarre ingeving.

De nood aan een romantisch uitje moet hoog zijn geweest, want omdat het koppel geen oppas voor hun zoontje vond, besloten ze maar de noodcentrale te bellen. Het kind, dat niet mee op vakantie wilde, kon uiteraard nog niet alleen thuis blijven. Dus vroegen de ouders doodleuk of de politie niemand kon sturen om een tijdje op hem te komen babysitten.

Bij de lokale noodcentrale stonden ze met hun mond vol tanden. “We krijgen wel eens gekke verzoeken binnen, maar dit spande de kroon”, vertelt Rhiannon Overton, die bij de centrale werkt. “De zoon wilde niet mee op vakantie en dus vroegen ze of wij konden babysitten tot ze terug waren.”

Uiteraard kon Overton niet anders dan de smeekbede weigeren. Het is immers niet de taak van de arm der wet om zulke zaken op zich te nemen. Toen vorig televisieseizoen ‘De Noodcentrale’ bij ons te zien was, kwamen we te weten dat ook in ons landje heel wat gekke telefoons het noodnummer bereiken. Bezint eer ge belt.