De kans is één op 133.000, maar het overkwam Lauren Stevenson uit Dickinson in de Amerikaanse staat North Dakota: voor het derde jaar op rij beviel ze op dezelfde dag. Zoontje Henry Lee kwam op 1 september ter wereld, net als broertje Axel Lee (2) twee jaar terug en zusje Tommie Lee (1) vorig jaar.

,,Het was een complete verrassing, we hadden het helemaal niet zo gepland", aldus de gelukkige ouders Lauren en Seth. ,,De bevalling was uitgerekend voor 31 augustus, bij onze twee andere kinderen was dat telkens 4 september. We zijn gewoon blij dat hij gezond is."

Zal er de komende jaren geen onenigheid zijn als hun verjaardag gevierd wordt? ,,Ik denk dat we gewoon één groot verjaardagsfeest geven. Als ze willen delen, maken we één grote verjaardagstaart. En als ze dat niet zien zitten, krijgt iedereen een eigen taart én een eigen cadeautje", vertelt de kersverse mama lachend aan The Daily Mail en ABC News.

Volgens hun gynaecoloog William Lowe van het St. Alexius Health-ziekenhuis is het de eerste keer in zijn carrière dat hij zoiets heeft meegemaakt. Hij hielp ook bij de bevalling van de twee andere kinderen.