Een 34-jarige man heeft klappen uitgedeeld aan de directeur van een vmbo-school in Tilburg. Zijn dochter was door de directeur aangesproken op grof taalgebruik. Later kwam haar vader naar school voor een gesprek met de directeur, maar zover kwam het niet.

De man sloeg onze collega twee keer," zegt de rector van de school, tegen Omroep Brabant. "Wij hebben toen meteen de politie ingeschakeld, want dit is onacceptabel.

De vader werd op de parkeerplaats van de school aangehouden. Er is meteen aangifte gedaan en de man heeft een locatieverbod voor een jaar gekregen. Zijn dochter is voorlopig ook niet meer welkom. "Dat is ook in het belang van het meisje," zegt de rector. "We hebben contact met haar moeder gehad. Eerst nemen we de tijd om rustig te bekijken hoe het verder moet.

Met de afdelingsdirecteur gaat het naar omstandigheden goed. Hij is enorm geschrokken, maar houdt geen blijvende verwondingen over aan de mishandeling. Hij is vandaag weer op school aanwezig. Voor leerlingen die het incident hebben gezien, is een vertrouwenspersoon als ze daar behoefte aan hebben.