De foto van deze 12-jarige jongen gaat de wereld over. Hij probeert in z'n eentje een menigte mensen tegen te houden die protesteren tegen het homohuwelijk in Mexico.

De jongen werd gefotografeerd in de stad Celaya. Volgens Mexicaanse media wilde hij het opnemen voor zijn oom. "Ik heb een oom die homo is en ik hou er niet van dat mensen hem haten."

In heel Mexico waren afgelopen weekend demonstraties, omdat de Mexicaanse president Enrique Pea Nieto wil dat het homohuwelijk in het hele land wordt doorgevoerd. In verschillende steden liepen honderdduizenden mensen protestmarsen. In Celaya, waar de foto werd genomen, waren 11.000 mensen op de been.

Op social media krijgt de tiener over de hele wereld steun voor zijn actie. Hij wordt vergeleken met de 'Tank man', een jonge, onbekende Chinese student die voor een rij tanks op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking ging staan in 1989.

Momenteel is het alleen in Mexico-stad en in drie van de 31 deelstaten voor homo's toegestaan om te trouwen. "Sinds de president zijn campagne tegen het familieleven is begonnen, zijn we bezig met actievoeren", zei n van de organisatoren van de betogingen.

"We zullen blijven strijden voor onze kinderen, kleinkinderen en nakomelingen. We willen vaders, moeders en kinderen. Een huwelijk zonder een vader of een moeder kan niet. Twee mannen of twee vrouwen kunnen nooit kinderen krijgen."