Een Brits stel is zijn huis ontvlucht nadat een nest bananenspinnen met de boodschappen mee naar binnen was gelift. Een beet van deze extreem giftige spin kan onder meer leiden tot een langdurige, zeer pijnlijke erectie.

Dat is nog de minste van de gevolgen: zonder tegengif kan een beet van de spin binnen twee uur leiden tot de dood. Ashley Gamble en zijn vriendin Sophia Newcombe hadden de bananen bij de lokale Asda gehaald, meldt The Sun. De supermarktketen heeft inmiddels gereageerd en benadrukt dat het 'extreem zeldzaam' is dat de bananenspin zijn weg naar de winkel vindt.

Ashley, Sophia en hun twee kinderen wonen tijdelijk bij Ashleys ouders tot het huis is uitgerookt en ze willen dat Asda daarvoor betaalt. "Het kost honderden ponden om ze te verdelgen en dat geld heb ik gewoon niet. Asda is ervoor verantwoordelijk dat die spinnen nu ons huis bevolken omdat ze hun producten niet goed hebben gecontroleerd."

Het bedrijf bood eerst alleen excuses aan en het aankoopbedrag van de bananen. Inmiddels doet Asda onderzoek naar het voorval. De supermarktketen heeft beloofd de familie op de hoogte te houden.