Uit protest tegen de recente schietpartijen in de Verenigde Staten heeft een zwarte vrouw een filmpje op Facebook gezet, waarin ze zichzelf wit heeft geverfd. Volgens haar is ''jezelf wit verven de enige manier om aan de politiekogel te ontkomen.''

Op de video is te zien hoe Tashala Dangel Geyer uit Daytona Beach in Florida haar hele lichaam insmeert met glanzend witte verf. Het hele tafereel nam zo'n 40 minuten in beslag, De video van de verfpartij ging al snel viral. Het filmpje is inmiddels al meer dan 30 miljoen keer bekeken op Facebook. Youtube besloot al snel de video weer te verwijderen.

''Dit is het beste dat ik ooit heb bedacht om mezelf te redden'', roept ze op luide toon en met nogal wat gevloek. Ook roept ze ook andere zwarten op zichzelf te verven. ''Als u wilt overleven, verf uzelf dan wit, Ronald McDonald schieten ze ook niet neer'', betoogt ze met een cynische ondertoon.

Over hoe ze tot haar daad is gekomen zegt ze: ''De heer maakte me wakker en stuurde mij een opdracht dit te doen.''

De afgelopen weken werden twee zwarte Amerikanen gedood door politiekogels. Met name de dood van Keith Scott in Charlotte leidde tot veel rumoer en protest in de straten van de stad.
Foto