De wietplant van een vrouw met maagkanker is vorige week vrijdag uit haar tuin gestolen. Therese Dennes uit Swalmen gebruikte de plant om de pijn van haar ziekte te verzachten.
De 73-jarige vrouw kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat ze een ongeneeslijke vorm van maagkanker had.

De ziekte gaat gepaard met veel pijn. Haar zus kwam vervolgens op het idee voor de wietplant. "Mijn familie leeft heel erg mee en mijn zus is naar een bijeenkomst van de stichting Mediwiet geweest. Daar vertelden ze over de heilzame werking van wietolie en hoe je die zelf kunt maken", vertelt Dennes aan De Limburger.

Vrijdagnacht werd de plant echter uit haar tuin gestolen. Tot grote woede van Dennes die denkt dat de dader niet doorhad dat de plant werd gebruikt voor medicinaal gebruik. "Maar dat is eigenlijk geen excuus. Ze hebben van mijn eigendom af te blijven."

Dennes heeft nog een kleine voorraad wietolie thuis, maar vreest voor het moment dat die op is. Al heeft ze de olie momenteel nog even niet nodig in verband met een chemokuur. "Mijn arts vond dat beter, omdat niet bekend is of wietgebruik effect heeft op de chemo. Maar als ik uitbehandeld ben, wil ik mijn oliedruppeltjes weer nemen. Ik slik nu paracetamol."
De vrouw hoopt dan ook dat de dief alsnog tot inkeer komt en de plant terug brengt. "Ik hoop dat degene die het lef had mijn wietplant te stelen, ook dapper genoeg is om de bladeren terug te brengen."