Sinds bekend is dat de batterij van de Samsung Galaxy Note 7 kan ontploffen, is er veel paniek. Niet bij Jan Sont uit Den Helder, hij is dolblij met zijn telefoon, gekocht in Hongkong.
Sont is één van de weinige Nederlanders met een Note 7, de telefoon is hier nog niet op de markt. Hij kreeg hem cadeau van zijn schoonzoon na een bezoek aan Hongkong. "Ik bel er nu mee, het is een mooi toestel", aldus Sont tegen NOS.
Lees ook: KLM neemt maatregelen vanwege ontploffingsgevaar smartphones
De berichtgeving over een mogelijk explosieve batterij doet hem weinig. "Het is niet zo heel gevaarlijk volgens mij", vertelt hij. "Er zijn er miljoenen verkocht wereldwijd en maar enkele tientallen in brand gevlogen. De kans is dus heel klein dat het met die van mij gebeurt."

Wanneer de Heldenaar toch zijn telefoon terug zou willen brengen, is er nog wel een klein obstakel. "Moet ik dan naar een Samsung-winkel in Hongkong?" Wanneer Samsung de Note 7 niet meer ondersteunt moet hij wel een nieuw toestel nemen. "Jammer, want het is echt een fijn apparaat."
Samsung riep wereldwijd al 2,5 miljoen telefoons terug na meldingen van ontplofte batterijen. Hoe de batterij in brand kan vliegen is nog onduidelijk.