Een Amerikaan heeft bij Lake Superior in Michigan een mysterieus object gespot. Toen hij het water aan het filmen was, zag hij aan de horizon een een schimmig beeld dat lijkt op een angstaanjagend spookschip. De luchtspiegeling is opvallend, omdat er meer dan 6.000 scheepswrakken in Lake Superior liggen.

Filmer Jason Asselin spotte het object zaterdag toen hij een regenboog probeerde vast te leggen. Hij moest met zijn camera 200 keer inzoomen om het 'schip' duidelijker in beeld te krijgen. Dit zou betekenen dat het object reusachtige afmetingen heeft.

Wat het filmpje nog griezeliger maakt is dat bij Lake Superior al meer dan 6.000 schepen zijn gezonken. Volgens het Great Lakes Shipwreck Museum verdronken er hierdoor in totaal 30.000 mensen. Een van de meest bekende schepen is het schip van Edmund Fitzgerald, deze zonk in 1975 met 29 bemanningsleden tijdens een storm op het meer.

Asselin plaatste zijn video op YouTube, waar al snel werd gespeculeerd over het mysterieuze object. ,,Is het een UFO, een Fata Morgana of misschien Jezus die over het water loopt?'', vraagt de filmer zich af. Volgens Asselin is het bijna onmogelijk dat zoiets groots een schip zou zijn. ,,Ik heb hier wel eens eerder schepen gezien en dit lijkt er bij lange na niet op.''

Het gefilmde object zou een optische illusie of luchtspiegeling kunnen zijn. In de buurt van de gefilmde locatie is namelijk een eiland met een vuurtoren te vinden. Mogelijk staat de reflectie van de vuurtoren op de film. Daarnaast zou het schip ook een deel van de skyline van Chicago kunnen zijn. Op heldere dagen is deze vaak aan de horizon van het meer te zien.
Filmpje