Als je het Amerikaanse noodnummer 911 belt, is er echt wel iets aan de hand. Daar dacht een medewerkster van het nummer anders over. Zij hing regelmatig op als mensen belden.

De vrouw werkte in een callcenter in Houston, Texas, dat telefoontjes naar het noodnummer 911 aanneemt. De politie kwam haar gedrag op het spoor door het een abnormaal aantal 'korte' gesprekken dat ze op haar naam had staan. Die duurden vaak niet langer dan 20 seconden.

De lokale zender ABC13 zocht de vrouw op, maar ze weigerde de verslaggever te woord te staan. En zij was niet de enige die haar niet te spreken kreeg. Uit rechtbankdocumenten zou blijken dat ze regelmatig telefoontjes ophing, omdat ze niet belangrijk genoeg zouden zijn.

Voordat de beller kon uitleggen wat er aan de hand was, verbrak de medewerker het gesprek met de woorden: "Hier heeft niemand tijd voor. Echt niet."

En van de bellers die niet geholpen werd, is Jim Moten. Hij belde in maart naar 911 omdat hij twee auto's met hoge snelheid voorbij zag razen op de snelweg. Moten dacht dat de verbinding gewoon wegviel, maar hij komt er nu achter dat het gesprek werd opgehangen.

Moten is woest op de vrouw. "Als iemand het noodnummer belt, dan is er sprake van een noodsituatie. Daar moet je hoe dan ook tijd voor hebben." Op het bandje van het gesprek met Moten is zelfs de horen dat de vrouw een diepe zucht slaakt van ergernis.