President Buhari van Nigeria heeft bondskanselier Merkel op een gezamenlijke persconferentie verrast met een vrouwonvriendelijke opmerking. Buhari's vrouw heeft in een interview kritiek geuit op het beleid van haar man.

Toen daarover een vraag werd gesteld, zei Buhari dat zijn vrouw "in mijn keuken thuishoort". Merkel keek verbaasd opzij naar Buhari en besloot toen tot een kort lachje.

De first lady van Nigeria had in een interview gezegd dat veel topfunctionarissen door anderen in de regering worden benoemd en dat Buhari de meesten niet eens kent. Bovendien dragen veel van die ambtenaren niet het gedachtegoed uit van Buhari's partij. Als dat niet verandert, ga ik geen campagne meer voeren voor de partij, zei Aisha Buhari.

De 73-jarige Buhari, die in Duitsland op bezoek is, zei over die kritiek: "Ik weet niet bij welke partij mijn vrouw hoort, maar ze hoort in mijn keuken".

"En in mijn woonkamer en andere kamers", voegde hij er gauw aan toe. Buhari is nog maar een jaar president, maar hij kwam ook al eens via een militaire coup korte tijd aan de macht in de jaren tachtig.