Door hevige regenval in Hongkong zijn delen van de regio onder water komen te staan. Een Chinese man liet zich echter niet weerhouden van het drinken van zijn dagelijkse kopje koffie in de lokale en compleet overstroomde Starbucks. Een foto van het tafereel levert talloze reacties op.

Op de foto is te zien hoe de man onverstoord zijn kopje koffie drinkt en een krantje leest, terwijl het water zo'n 10 centimeter hoog staat. De Chinese televisiezender TV Most deelde het bijzondere kiekje via Facebook, met daarbij de tekst ,,Huh? In de krant stond dat het vandaag zou regenen! Maar ik vergat om m'n paraplu mee te nemen." Het leverde ruim 19.000 likes op en zo'n 1500 reacties.

De foto werd gemaakt door Kristy Chan, een 23-jarige verpleegkundige. Zij vertelde aan de BBC dat ze de foto nam om aan haar familie te laten zien hoe erg de overstromingen waren. ,,Ik had natuurlijk niet verwacht dat hij viraal zou gaan", lacht ze. ,,Het was best grappig. Misschien heeft hij al zoveel meegemaakt in zijn leven, dat de overstroming hem totaal niet stoorde."

Het duurde niet lang tot creatievelingen aan de haal gingen met de prent van Chan. Eťn van hen plaatste de man in zee, terwijl een ander een haai toevoegde aan het tafereel. Weer anderen bedachten creatieve onderschriften voor de foto. ,,Voor de prijs van een koffie bij Starbucks kun je ervaren hoe het in VenetiŽ is", grapte ene James. Een ander: ,,Weet je, het is maar regen - niets om bang voor te zijn. Ik ga me niet eens meer druk maken om overstromingen. Gewoon chillen zoals hij."
Foto