Trouwe dienst bewijzen aan je baas kan flink lonen. De 68-jarige Italiaanse secretaresse Germana werkte 40 jaar voor hetzelfde supermarktconcern en heeft 75 miljoen van haar baas geŽrfd. Tot grote woede van de familie.

De Italiaanse supermarkteigenaar Bernardo Capriotti stierf eind september. Hij is een van de rijkste mannen van ItaliŽ. Het hele imperium van de bejaarde magnaat is ruim twee miljard dollar waard, wat hem een van de rijkste mannen van ItaliŽ maakt. Zijn supermarkt Essalunga is de derde supermarkt van ItaliŽ.

Deze week werd bekend dat zijn secretaresse, de 68-jarige Germana Chiodi, maar liefst 75 miljoen van hem erft. De familie van de supermarkteigenaar is daar helemaal niet blij mee, want die krijgen stukken minder, schrijven Italiaanse media.

De kleinkinderen hebben de beslissing van opa voor laten komen bij de rechter, maar tot nu toe zonder resultaat. Op dit moment loopt er nog een zaak in hoger beroep. De vrouw van Capriotti en de drie kinderen krijgen allemaal een deel van de aandelen en de kunstcollectie. Hoeveel geld ze krijgen, is niet bekend.

De secretaresse die ineens miljonair is, zegt een deel van het geld aan goede doelen te gaan geven. Daarnaast heeft ze gezegd dat ze haar functie binnen het bedrijf wil behouden, als de kinderen en kleinkinderen van de overleden supermarkteigenaar dat goed vinden. Geruchten dat ze een relatie met haar baas zou hebben gehad, ontkent ze.