Voordat Melania Trump de vrouw van Donald was, werkte ze als fotomodel in Slovenië. In de jaren negentig nam ze daar een reclamefilmpje op dat nu opeens wel heel absurd lijkt.
In een advertentie voor een kledingmerk speelt Melania Trump de eerste Amerikaanse vrouwelijke president. Maar eigenlijk moet ze samen met haar 'geheim agenten' vooral de wijde met schoudervullingen gevulde regenjassen aanprijzen. Het filmpje zit vol met close ups van de vrouw die inmiddels wereldberoemd is geworden, maar niet om haar modellencarrière.

De reclame is opgespoord door televisiezender Univision die meldt dat de oorspronkelijke titel was 'De eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten'. Een opmerkelijke naam nu Melania's man het opneemt tegen de vrouw die echt de eerste vrouwelijke Amerikaanse president wil worden. Melania Trump heette toen nog Melania Knavs en was bij de opnames 23 jaar oud. De beelden zijn volgens Univision in één dag geschoten voor een Sloveens kledingmerk.

Het amateurisme straalt ervan af: de 'president' wordt niet ingezworen op de trappen van het Capitool in Washington maar in een bibliotheek in Slovenië en bij gebrek aan een Amerikaanse vlag zit ze achter een blauwe Europese vlag. Als ze eenmaal president is, zet Melania in het filmpje een gouden bril op en begint ze wetten te tekenen. Eén ervan is een immigratiedocument, een wet waar Donald Trump waarschijnlijk nooit zijn handtekening onder wil zetten.
Foto