Het zou zo een scène uit een soap kunnen zijn: een man komt thuis en vindt zijn vrouw in bed met iemand anders. Bij pinguïns gaat het niet anders, zo blijkt uit een filmpje van National Geographic. De natuurzender kon de apotheose van een driehoeksverhouding op beeld vastleggen.

De 'thuiskomende' pinguïn heeft een vrij menselijke reactie op het vreemdgaan van de vrouwtjespinguïn: hij probeert de indringer tot moes te slaan. ,,De meeste vogels hebben holle botten in hun vleugels, maar pinguïns hebben stevige botten in hun flippers. Ze gebruiken die als een knuppel en kunnen tot wel acht slagen per seconde uitdelen", legt een stem namens National Geographic rustig uit, terwijl de pinguïns langzaam rood kleuren van het bloed.

De twee beestjes komen er zelf niet uit en vragen uiteindelijk het vrouwtje met wie ze samen wil zijn. Het wordt een pijnlijke keuze voor haar mannetje, want het vrouwtje kiest voor haar minnaar. De 'verliezer' probeert tevergeefs een laatste aanval op de minnaar om zijn vrouw te overtuigen bij hem te blijven. Maar: ,,het vrouwtje heeft geen tijd voor verliezers", vertelt de commentator.

Het mannetje neemt zijn verlies, loopt weg, maar struikelt eerst nog over een tak. Gelukkig deelt de National Geographic-commentator mee: ,,Er zijn nog genoeg andere vissen in de zee."
Filmpje