Hij is 1,84 meter lang en weegt 89 kilo, toch betekent de beet van een lieveheersbeestje bijna het einde voor bodybuilder Reza Rezamand.

Rezamand werd 'aangevallen' door drie lieveheersbeestjes, toen hij onderweg was naar de sportschool voor zijn dagelijkse trainingssessie, vertelde hij aan de Engelse krant The Mirror.

Al snel voelde de 31-jarige Engelsman zich onwel worden. Hij ging naar de polikliniek en kreeg daar de diagnose bloedvergiftiging te horen. Naar eigen zeggen legde hij meteen de link met de beet van het lieveheersbeestje. "Het ziekenhuis antwoordde dat dit niet uitgesloten was." Hij kreeg antibiotica voorgeschreven en mocht de volgende ochtend weer naar huis.

Maar de volgende dag ging het nog slechter met hem. Zijn tenen kleurden zwart en zijn voet begon op te zwellen. Een vriend bracht hem naar een ander ziekenhuis, daar deed Rezamand zijn verhaal weer. De artsen bevestigden het vermoeden van de bodybuilder.

"Ze vertelden me dat ik veel geluk heb gehad", vervolgt de sportman. "Een bloedvergiftiging wordt een op de drie patiŽnten fataal. Ik ben nog nooit zo bang geweest in mijn leven. Volgens de arts heb ik het overleefd door mijn dieet en mijn goede fysieke conditie. Nooit van mijn leven raak ik meer een lieveheersbeestje aan."