Een 27-jarige magazijnmedewerker uit het Belgische Beverlo heeft de gratis vliegtickets van Thomas Cook die hij buitmaakte niet allemaal voor zichzelf gehouden. Nejat Yalcin heeft de reisjes uitgedeeld aan zijn vrienden. Zelf wil hij naar Turkije als zijn vrouw bevallen is.

Thomas Cook vierde zijn 175ste verjaardag met het loslaten van 175 ballonnen in elke Belgische provincie. Aan iedere ballon hing een kaartje voor een vliegreis voor twee personen naar Marokko, Egypte, Turkije of Gran Canaria. In Limburg griste Yalcin een tros ballonnen uit de handen van het promotieteam en zette het op een lopen.

Hij liet het reisbureaupersoneel verbouwereerd achter en kwam bijna onder een auto, maar hij wist een twintigtal ballonnen veilig te stellen. ,,Gelukkig had ik veel ballonnen bij mij, dus de automobilisten zagen mij wel", zegt Nejat Yalcin tegen Het Laatste Nieuws.

Pech voor hem was wel dat je maar één reis kan winnen bij de actie. Grootmoedig als hij was, deelde hij ter plaatse wat kaartjes uit. Een tiental hield hij voor zijn vrienden. Zelf wil hij naar Turkije, als zijn hoogzwangere vrouw bevallen is.

,,In de toekomst zullen dergelijke acties niet meer op dezelfde manier plaatsvinden", meldt Koen Van den Bosch, Thomas Cook-woordvoerder. ,,Op twee van de tien plaatsen (Paal en Moeskroen) is de lancering niet volgens het boekje verlopen en was de actie niet meer echt ludiek te noemen."
Foto