Wat eet jij vanavond |
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Ook bij van der Valk eten we nooit! |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Aan de ene kant bijzonder goed opletten op je suiker, bewonderingswaardig, ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat kan zijn. Maar dan aan de andere kant ga je jezelf te buiten aan ananas? En dan niet eens verse ananas maar uit blik.. op siroop!! Mamsie Mamsie toch @yes_my_dear: Ik eet dagelijks een schaaltje homemade appelcompote, gemaakt van enkel appels en een kneepje citroensap. Als ik het van 6 appels maak dan neem ik drie dagen een portie gelijk aan 2 appels. Geen toegevoegde suikers, niets, enkel als het in het schaaltje ligt strooi ik er royaal Ceylonkaneel overheen, dat is een supergezonde specerij! Twee stuks fruit per dag, zoals appels, sinaasappels e.d. wordt aanbevolen door het Diabetesfonds, dus zit ik er goed mee. En indien gekoeld is het een heerlijk fris dessert.. Maar uit een blik? Schaam je!! Het zelf maken van appelmoes of compote is hartstikke makkelijk! Weet je waarom de tomatensoep van veel Chinese restaurants zo vreselijk mierzoet is? Ze gooien er een blik of wat goedkope appelmoes doorheen . Laatste edit 11-05-2021 00:44 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
|
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
@KhunAxe: ik maak het ook wel eens zelf en dan idd met kaneel, maar ik blijf die ongezonde zo superlekker vinden. Het idee van appelmoes in de tomatensoep staat me nogal tegen bah! Vandaag lekker gebakken aardappeltjes met verse kruiden en een heleboel snijbonen. Ook een van mijn favoriete groenten. (Ik hou van bonen haha) |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Neuj, da's niet culinair..Dat is gewoon makkelijk en af en toe wel erg lekker. Overigens is het een gegrilde kippenpoot, dus wel redelijk mager..Het is ook niet van de frietkraam, maar van een kippenkraam, een kraam dus waar alleen maar gegrilde kippenbouten of gegrilled kippenvlees op een broodje wordt verkocht. Die kraam staat hier al járen op de markt, elke vrijdag...Toen ik mijn videotheek nog had kocht ik daar iedere vrijdag een kippenboutje. Dan had ik toch iets van een warme maaltijd tijdens mijn shift van twee tot tien... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Ik gril af en toe een kippenpoot in de heteluchtoven, komt geen olie aan te pas Errug goed te kanen! Ik kook de poten bijna gaar in een sterke bouillon en laat ze daana goed uitlekken, nog wat peper en andere kruiden op de vochtige huid strooien en dan 20 minuten op 150 graden.. Heerlijk!! En hartstikke mager, aanrader lieverd! . Laatste edit 11-05-2021 01:18 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
Quote @KhunAxe: @Mamsie: Aan de ene kant bijzonder goed opletten op je suiker, bewonderingswaardig, ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat kan zijn. Maar dan aan de andere kant ga je jezelf te buiten aan ananas? En dan niet eens verse ananas maar uit blik.. op siroop!! Mamsie Mamsie toch... Eén keer per drie weken twee schijven goed uitgelekte ananas..... hoe erg kan dat zijn..... De volgende ochtend is mijn bloedsuiker weer vrijwel acceptabel. Het verrukkelijke sap uit het blikje wordt aan Papsie geserveerd die dat wel leuk vindt. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Mijn vader dronk ook altijd de sappen van fruit uit blik, wellicht woog hij mede daarom zo'n 135 kilo Het gaat er niet om dat je suikerspiegel de volgende dag weer normaal is, dat heb ik zo vaak. Nee, het probleem is dat in de uren dat je bloedsuikerspiegel veel te hoog is er schade aan je lichaam wordt veroorzaakt.. Als later de suikerspiegel weer normaal is heb je toch schade opgelopen. Dat is wat veel diabetici vergeten. Wij diabeten moeten vermijden dat de suikerspiegel te hoog wordt, al is het maar voor een aantal uren. Dus ja, zelfs die 2 schijven per 3 weken richten schade aan. Minimaal hoor, maar het accumuleert wél!~! Ik zeg dit niet om de betweter uit te hangen maar omdat ik het vreselijk zou vinden als je er last van zou krijgen. Ook ben ik niet roomser dan de paus hoor! Ook ik 'zondig' weleens, maar ik ben mijzelf er wél van bewust dat ik mijn lichaam daar geen plezier mee doe |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@KhunAxe: De volgende keer zal ik een uurtje na de pizza eens een meting doen. Want je hebt natuurlijk wél gelijk. Je ziet het.... niets menselijks is mij vreemd. Laatste edit 11-05-2021 02:42 |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@KhunAxe: @Mamsie: of het scheelt als je ananas uit de diepvries koopt. daar zit niet dat gesuikerde sap omheen.... toen ik laatst vruchtenbowl wilde maken zoals men dat bij ons vroeger deed bij verjaardagen, ontdekte ik dat hier veel minder keuze was in vruchten in blik, en week ik uit naar diepvries. werd best lekker, alleen bij vruchten met pitjes zijn de pitjes "duidelijker aanwezig", dus totaal ongeschikt voor mensen met een kunstgebit, en in plaats van de siroop uit de blikken nam ik nu appelsap. daar viel mij op dat het ene merk veel meer suiker bevat dan het andere |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@botte bijl: Is er bij jou in de buurt geen toko of supermarkt die verse ananas verkoopt? Dat is 100 keer lekkerder dan blik of diepvries |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Eendenborst met rozemarijn en munt Gekaramelliseerde witlof Gebakken aardappelen
Griesmeelpudding met frambozensaus
Laatste edit 11-05-2021 11:22 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@KhunAxe: Ik heb een tijdje geleden een geschilde ananas gekocht. Het resultaat op de pizza was niet opzienbarend. Kennelijk ben ik te zeer gewend aan de smaak van die blikjesananas. FOEI! |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Blikananas smaakt anders dan verse. En niet alleen omdat het in suikerwater staat. Ananas bevat een enzym dat bromelaïne heet. Het is een stof die helpt bij het afbreken van proteïnen. Het enzym zit in ieder deel van de ananas maar voornamelijk in de harde kern. Datzelfde bromelaïne kan zorgen voor een prikkelend gevoel op de tong. Ook breekt het gelatine af omdat dat ook een eiwit is. Ananasbavarois kun je dan ook niet van verse ananas maken. Bij het verhitten van ananas wordt het enzym afgebroken. Dat heeft invloed op de smaak maar ook op het vermogen eiwit af te breken. Verse ananas kan gebruikt worden om vlees malser te maken. Kiwi trouwens ook.
Laatste edit 11-05-2021 14:15 |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Als je ananas uit blik pakt, kun je van Delmonte ook ananas op eigen sap krijgen. Dat is veel minder zoet dan ananas op siroop. Die nemen wij altijd. Dat was op aanraden van de diabetesverpleegkundige. Hij is nog eens niet zoveel duurder dan de ananas op siroop, dat scheelt maar een paar dubbeltjes. En wij vinden ananas ook lekker! In de zuurkoolschotel, maar ook als tosti Hawaii. Of in stukjes gesneden door de yoghurt, als toetje! Laatste edit 13-05-2021 00:03 |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
kipdijfilet met satésaus en mihoen |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
kip met gemengde groenten uit de slowcooker |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
kip pilav groenten met rijst en perzik |
|
Beereekhoorn Oudgediende
WMRindex: 1.250 OTindex: 10.038
|
Tomatengroentesoep, met stokbrood en parmesaan |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
Weer een méér dan heerlijke pizza met ananas. En ter informatie van @KhunAxe: Pizza in de oven gezet: bloedsuiker 5,4 Pizza gegeten en wijn gedronken, na 1 uur gemeten: 8,1 oei..... |
|
De Paus Oudgediende
WMRindex: 13.811 OTindex: 19.889 S |
|
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
brood met palingworst |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
Vanavond.... kippenpoten uit de braadpan, stokbrood met Franse kaas, rauwkost en niet te vergeten.... de onmisbare fles wijn. Ik zit me er nú al op te verheugen. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
Tomatenmaaltijdsoep, met stokbrood en kruidenboter. Voor morgen Bami Goreng, met gebakken ei, kroepoek, zilveruitjes en augurken. |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
braadworst met snijboontjes en aardappelen |
|