WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -19 - laatste artikel 12-8 12:00 - 65556 artikelen - nu online 33 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2020
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 112 113 114 [115] 116 117 118 207 208 209 210

blog

07-08-19 20:35:12
EruYagami
Oudgediende


WMRindex: 19.022
OTindex: 1.446
Beste allen, ik ga jullie niet allemaal persoonlijk [at]-“naam”-bedanken voor de leesbaarheid en er zullen vast ook lezers zijn die niet reageren, maar ik vind het echt fijn dat mijn schrijfsels over mijn sores met interesse gelezen worden. Bij deze mijn dank aan alle lezers.

Deel 2 van ‘het gaat wel over mensen’...
Tijd om de beeldspraak in concrete zaken om te zetten. Kort terugblikken. Zeven jaar geleden ben ik in dienst gekomen op mijn ‘nieuwe’ school. Gezellige school. Beetje kneuterig ook in een totaal uitgewoond schoolgebouw, waarvoor binnen enkele jaren een hagelnieuw gebouw zou komen en ook is gekomen. Leuke mensen. Collega’s waar je mee kan werken, soms ook kan lachen (en een enkeling die in de sloot mag springen). Maar waar je vooral voor in het onderwijs werkt: ontzettend fijne kinderen die graag iets van jou oppikken. Dat is waarvoor ik in elk geval voor het vak in ben gegaan. De jackpot zul je er niet mee winnen, maar je kan er van leven en het zien van de kinderen geeft mij de meeste voldoening: hoe ze iets leren, hoe ze letterlijk en figuurlijk groeien, hoe je ze soms moet toespreken of zelfs bestraffen, hoe je ze kan belonen en vooral hoe leuk ze met jou en met elkaar omgaan. So far, so good. En dan komt toch een beetje de klad erin. Zoals met alle verhuizingen verloopt de verhuizing niet op alles optimaal. Er moet bezuinigd worden of bepaalde financiële keuzes worden gemaakt. Wisselvallige (examen)resultaten. En op circa 120 man personeel is er altijd een percentage “altijd” ontevreden. Het is dan aan de directie, leiding en management om de boel bij elkaar te houden. Een goede dagelijkse leiding zal hier prima in staat zijn. En dan kom ik weer met een stukje beeldspraak... Als een vliegtuig in de problemen komt, is dat soms door brute pech, soms door menselijke vergissingen en vaker door een zeer ongelukkige loop van omstandigheden. Afhankelijk van de ernst van de situatie kunnen de vaardigheden van de bemanning het vliegtuig in nood redden. Maar dan moet de bemanning wel ingrijpen, anders gaat het sowieso mis. En waar de algehele schoolleiding had moeten ingrijpen, of in elk geval moeten proberen te voorkomen dat de wal het schip zou keren, liet men alles op z’n beloop. Met alle gevolgen van dien...
(Wordt vervolgd in deel 3.)

07-08-19 21:09:12
Ronnymij
Senior lid

WMRindex: 457
OTindex: 399
Wnplts: Velsen Noo
@EruYagami: gelezen, nog geen reactie verder, want ik ben benieuwd naar het vervolg :)

en je hoeft idd niet te bedanken of zo

08-08-19 00:38:28
Emmo
Oudgediende


WMRindex: 45.538
OTindex: 25.017
@EruYagami: @Ronnymij: Idem dito. Ook ik schrijf zo af en toe mijn frustraties van mij af  ;)

08-08-19 01:04:10
HoLaHu
Erelid


WMRindex: 3.249
OTindex: 1.181
Ik kan niet wachten op deel 3, want mijn jongste zoon zit ook in het onderwijs en ik hoor van hem veelal dezelfde verhalen ( én frustraties)

08-08-19 05:53:10
allone
Oudgediende


WMRindex: 40.641
OTindex: 73.894
@EruYagami: *)

hoop niet dat je nu zonder werk zit... 8O

08-08-19 05:59:20
allone
Oudgediende


WMRindex: 40.641
OTindex: 73.894
@lentebriesje heeft hier al zoveel verschillende namen gehad.. zou hij hier nog steeds, onder een ons onbekende naam, vertoeven?

08-08-19 10:19:57
Mariekez
Senior lid

WMRindex: 92
OTindex: 310
Ouders voeden hun kind op zoals zij denken dat het hoort.
Al een heel lange tijd geleden, herinner mij goed nu ik hier op deze website zit.
Was in de stad, kleding kijken voor de meiden. Had alleen de oudste bij me. Het was winter. Sta bij een kledingrek, zie ik een mevrouw met een jongetje van denk 4 jaar. Jongetje dik ingepakt met een ski broek met groene laarsjes eronder. Erboven een dikke winterjas met sjaal en muts. Hij werd helemaal uitgekleed tot hij alleen een spijkerbroek en t-shirt aanhad. Alles werd netjes opgevouwen en in een grote boodschappen tas gedaan.
IK ga gewoon door met uitzoeken en laat de oudste wat kleren passen. Kijk toch naar de moeder met zoon. He, ze laat hem meisjeskleren passen! Ja echt, meisjeskleren en geen jongenskleren. Gewoon in de winkel, zelfs een bloemetjesjurk ging bij hem aan. Haar zoontje is rustig, wat al heel knap is op die leeftijd.
Ga verbaasd naar de kassa om alles te betalen. De moeder komt er ook aan en betaald ook, haar zoontje is nog niet aangekleed. Als ze klaar is ze op een rustige plek staan.
Wij lopen verder, waarom zal ik blijven staan. Lekker verder winkelen.

Maar dan later op het treinstation kom ik weer de moeder tegen. Aan de hand haar zoontje. Althans, met nog steeds een spijkerbroek aan maar erover net gekocht een jurkje en daarover een dikke donker roze parkajas met bondkraag. Om zijn nek een kleurig gebreide sjaal en op zijn hoofd een dezelfde kleur gebreide muts. In zijn hand een pop. Hij heeft nog steeds de groene laarsjes aan. Het is duidelijk een jongen aan zijn gezicht te zien, echt wel!

Of is het nu een meisje met jongenskleren. Of is het een x, geen jongetje en geen meisje.

Waarom? Tja sommige ouders..

08-08-19 10:26:31
botte bijl
Stamgast


WMRindex: 81.138
OTindex: 35.130
@Mariekez:
mogelijk ging dat in overleg met deskundigen....
de tijd -overkwam een klasgenote van mij- dat men bij meerderjarigheid hulp ging zoeken om dan de huisarts uit te moeten leggen wat transsexueel is, die is gelukkig allang voorbij 8)

08-08-19 11:30:45
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 37.716
OTindex: 78.958
Misschien kocht die mevrouw kleding voor een zusje met dezelfde maat en diende het jongetje dus even als paspop.

En vond het kind het leuk om die kleertjes even te dragen. 4 jaar hè, weet dat kind veel.....

08-08-19 11:40:55
Mariekez
Senior lid

WMRindex: 92
OTindex: 310
@bottebijl misschien wel, maar dan bepalen dan de ouders dat hun kind transsexueel is.

@Mamsie, kan. Maar dan laat je hem toch bij het naar huis gaan in zijn eigen kleren lopen?

Zal het antwoord nooit weten. Misschien kom haar nog wel eens een keer tegen :ja

08-08-19 11:56:02
EruYagami
Oudgediende


WMRindex: 19.022
OTindex: 1.446
Een keertje iets vroeger op de dag het nieuwe deel, omdat ik vanavond weg ben en dus geen tijd heb om een stukje te schrijven.

‘Het gaat wel over mensen’ deel 3.
Sprongetje in de tijd naar ongeveer 1,5 tot 1 jaar geleden. Dat was de periode dat ik iets aan mijzelf en mijn omgeving merkte, maar ik wist niet goed wat. Dankzij mijn ‘nieuwe school’ heb ik ook nieuwe mensen leren kennen en ik begon er zo een beetje over. Uiteindelijk hebben die gesprekken met die mensen geleid tot “half november vorig jaar” (zie ook mijn eerdere vooraankondiging), maar dat is voor een later deel. Dat de situatie niet zou pais en vree zou blijven als in mijn beginjaren, dat is logisch. Collega’s gaan bijvoorbeeld met hun welverdiende pensioen of ze zoeken hun heil elders. Leerlingen moeten ook de deur uit getrapt worden met een mooi diploma na hun harde werk voor de examens. Zo werkt het nu eenmaal. Ik weet van mezelf dat ik bepaalde dingen eerder kan merken of zien aankomen dan de meeste mensen. Aan de bel trekken is zinloos, niemand gelooft je toch en het is eenmaal zo dat vooral de waan van de dag regeert. En dan gaat het zo richting de zomervakantie van vorig jaar. Een aantal zeer verrassende namen gaan de school verlaten. Verrassend omdat deze mensen zo ongeveer tot het meubilair van de school behoren en goed liggen bij collega’s en leerlingen of heel veel talent tonen om het ver te kunnen schoppen in het onderwijs. Zijn het er twee of drie, dan kan je het nog opvangen met een meer geleidelijke overgang. Maar het is een compleet elftal plus reservebank dat de deur achter zich dichttrekt. Laten we zeggen dat er een stuk of vier met pensioen gaan, maar dan nog moet je weer ergens een elftal nieuwe spelers vandaan zien te toveren. Niemand is onvervangbaar, maar dit is naar mijn idee toch vrij rigoureus om 10% van je personeel zien te vervangen. Tsja, volgens mij heb ik dit al eens een keer meegemaakt... Dit zal een voorbode van het afgelopen schooljaar blijken te zijn en wat mij ertoe heeft gebracht om mijn tot nu toe beste slechtste beslissing heeft opgeleverd...
(Wordt vervolgd in deel 4.)

08-08-19 12:02:23
EruYagami
Oudgediende


WMRindex: 19.022
OTindex: 1.446
@Mariekez: In eerste instantie dacht ik ook aan wat @Mamsie zei. Kleding kopen voor een nichtje die net zo groot is, bijvoorbeeld. Tot dat laatste stuk. Het kan ook een hermafrodiet kind zijn, met kenmerken van beide geslachten en die dan op een gegeven moment mag bepalen als welk geslacht hij/zij door wil gaan. Al met al, het blijft inderdaad een zeer opmerkelijk tafereel.

08-08-19 12:05:50
GMVersluis
Oudgediende


WMRindex: 623
OTindex: 10.359
@Mariekez: Ach ja, op die leeftijd is het nog niet dat ze in hokjes denken. dat doen volwassen.

Mijn dochter is sinds we afgelopen week elke keer een piraat.
en me neefjes lopen regelmatig in een prinsessen jurk omdat ze dat zo mooi vinden.
het hoort allemaal bij het spel.

@EruYagami: Het gaat er toch op lijken dat je ontslag hebt genomen?

08-08-19 12:55:14
allone
Oudgediende


WMRindex: 40.641
OTindex: 73.894
@EruYagami: de beste slechste beslissing? 8O Is dat de overtreffende trap van goed of van slecht?  ;)

08-08-19 13:19:47
Beereekhoorn
Erelid


WMRindex: 1.095
OTindex: 3.642
@EruYagami: ik blijf mij ook maar afvragen wat die slechte beslissing is 8O zal geduldig wachten ;)

08-08-19 13:27:58
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 37.716
OTindex: 78.958
@EruYagami: Het wordt nu wel adembenemend spannend hoor! :ja

08-08-19 13:40:44
botte bijl
Stamgast


WMRindex: 81.138
OTindex: 35.130
@Mariekez:
we weten het niet, we hebben het allebei niet aan die moeder gevraagd.
vaak gaat zoiets van het kind zelf uit, en dan is het mooi als een kind het mag uitproberen, en als het een kind van 4 betreft, dan kan het best na een tijdje weer over zijn....

08-08-19 14:40:58
stora
Stamgast


WMRindex: 18.660
OTindex: 2.842
@Mamsie, @Emmo, @Beereekhoorn, als je fan bent van EruYagami, dan is het niet raar dat je vol verwachting bent van weer een nieuw verhaal. Zo waren er in het verleden meerdere leden die mooie verhalen hadden.
Bv die jongen die in China woonde en verslag deed van het dagelijkse leven daar.

08-08-19 14:44:47
stora
Stamgast


WMRindex: 18.660
OTindex: 2.842
@allone, @lentebriesje en @Deus zijn 1 en de zelfde persoon. Bij mijn weten heeft hij niet meer namen gehad. Maar soms waren allebei de namen gelijktijdig online.

08-08-19 17:04:25
allone
Oudgediende


WMRindex: 40.641
OTindex: 73.894
@stora: dat weet ik. Hij had ook dezelfde ava voor iedere naam.

09-08-19 07:27:56
Beereekhoorn
Erelid


WMRindex: 1.095
OTindex: 3.642
Zo, vandaag krijg ik een perilexstekker in mijn keuken, en hoor ik wanner mijn nieuwe fornuis (inductie) wordt geleverd, spannend hoor! Fijne dag allemaal :w:w

09-08-19 07:41:20
GMVersluis
Oudgediende


WMRindex: 623
OTindex: 10.359
@Beereekhoorn: Leuk! Wij zijn er ook naar aan het kijken. of we over kunnen op inductie.
Maar helaas blijken de meeste platen niet te passen in de sparing van een gasformuis. maar goed... daar komen we vast nog wel uit.

Heb je ook je meterkast laten aanpassen en 3fase stroom?
En als ik het mag vragen, wat heeft het gekost?

09-08-19 08:54:10
Beereekhoorn
Erelid


WMRindex: 1.095
OTindex: 3.642
@GMVersluis: ik krijg van de woningbouw een gratis 2fase aansluiting. De etna fiv560 is een 2fase inductie fornuis en past mooi op de plek van mijn oude gasfornuis. Bij BCC is ie 745,00 en ik heb hem (met aansluiting en stekker) bij mediamarkt voor 743,00 maar dat was ook omdat zij beloofd hadden mij terug te bellen en dat niet gedaan hadden:)
En je pannenset moet je controleren :)
Ik heb al veel pannen geschikt voor inductie, kan je zien aan het merk, of checken met een magneet, en oudere pannen op een krant schuiven om te controleren dat ie niet gaat krassen op de plaat. Sterkte ermee*)

Laatste edit 09-08-2019 08:54

09-08-19 09:04:38
GMVersluis
Oudgediende


WMRindex: 623
OTindex: 10.359
@Beereekhoorn: aha, oke. bedankt voor de info.
Onze pannen zijn vorig jaar aangeschaft en geschikt voor inductie. ten minste de kookpannen. dus dat gaat wel goed komen.

ach ja, het is ook zo'n dingetje wat we wel willen maar nog geen prioriteit heeft. Alles op zijn tijd.09-08-19 09:07:28
Beereekhoorn
Erelid


WMRindex: 1.095
OTindex: 3.642
@GMVersluis: ja dat snap ik wij hadden er ruimte voor dit jaar vandaar...

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 112 113 114 [115] 116 117 118 207 208 209 210

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven