De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het ook bevestigd. De fotograaf die foto's van de inhuldiging van Donald Trump maakte, heeft toegegeven de afbeeldingen te hebben bewerkt. Dit deed hij in opdracht van Trump, omdat de Amerikaanse president het niet eens was met de lage opkomst die de beelden lieten zien.
Dat meldt The Guardian op basis van onderzoeksdocumenten. De fotograaf sneed de foto's af bij het gedeelte waar de drukte ophield. De Amerikaanse president was het met de eerder gepubliceerde foto's niet eens, omdat die beelden duidelijk lieten zien dat het bij de inauguratie van Obama een stuk drukker was.
Ondanks dat de beelden voor zich spraken, bleven Trump en zijn voormalig woordvoerder Sean Spicer volhouden dat het tijdens de beëdiging van Trump veel drukker was dan bij die van zijn voorganger. In de documenten die de Engelse krant in handen heeft, wordt gesproken over telefoontjes tussen Spicer, Trump en The National Park Service (NPS), die de foto's maakte. Spicer zou NPS meermaals hebben gevraagd om 'flatterende foto's'.
De fotograaf wordt geciteerd in de documenten. Volgens hem is hij nooit direct gevraagd om de foto's te bewerken, maar ging hij er wel vanuit dat de autoriteiten dit van hem wilden.
FotoDe lagere opkomst bij de inauguratie van Donald Trump heeft als belangrijke oorzaak de strengere veiligheidsmaatregelen. Een andere oorzaak is de steeds verdergaande opmars van het internet, waar de beelden uitgebreid te zien waren. Waarom zou je in een drukke menigte gaan staan als het prima op je mobieltje te volgen is? Daarbij speelt ook een rol dat blanke mensen veel meer een mobieltje hebben dan zwarte mensen en als ze een mobieltje hebben, dan is het een beter mobieltje. Ja, bij de inauguratie van Obama zag het letterlijk en figuurlijk zwart van de mensen, de menigte bestond voor een belangrijk deel uit zwarte mensen die geen televisie of een mobieltje hadden en daarom lijfelijk aanwezig waren. De aanhang van Trump bestaat veel minder uit zwarte mensen en Latino's, zijn vooral blanke aanhangers wonen in het midden westen, ver van de hoofdstad. De stad Washington DC wordt voor een groot gedeelte bewoond door zwarte mensen die Obama in de eigen stad kwamen toejuichen, maar die heel wat minder enthousiast waren over meneer Trump.
@De Paus: Leuk verhaal, maar er klopt niet veel van.
Quote:
Although whites, blacks and Hispanics have similar rates of smartphone ownership, minorities tend to rely more heavily on their phone for internet access
Quote:
there is little difference between these groups in using phones for online banking or getting information about real estate or government services.
bronJe hebt wel gelijk dat er meer zwarten in Washington wonen. En dat er in Washington heel veel meer
Obama stemmers zijn dan voor Trump.
Maar laat die onzin over mobieltjes toch gewoon weg
aan.