Een vierjarige was vorig jaar onder de meer dan 1000 kinderen die op school in het bezit waren van een mes, met één kind dat een leraar bedreigde dat ze hem zouden steken en doden, volgens verzoeken op basis van de Vrijheid van Informatie (FOI)
Uit cijfers van de politie via FOI-verzoeken van 5 News blijkt dat er in de afgelopen 12 maanden in totaal 1.144 mesbezit-delicten zijn geregistreerd in Engeland, Schotland en Wales, waarbij de verdachte een kind was.
Onder de door de politie in beslag genomen wapens zijn jachtmessen, machetes en een samoerai-zwaard, waarbij de politie in Wales naar een school werd geroepen waar leraren bezorgd waren dat een vierjarige een mes had.
Details onthulden ook dat een 11-jarig kind in Manchester, die de penpunt van een markeerstift door een mes verving, tegen een andere leerling zei: "Luister naar mij of anders steek ik je."
Voormalig leraar David Simmons heeft onthuld dat hij werd bedreigd met een mes door een zesjarige in de school waar hij werkte in Noord-Londen. Simmons legde uit dat hij probeerde het kind te kalmeren nadat hij andere personeelsleden had verteld dat hij hen zou neersteken.
Hij zei toen dat hij me zou neersteken en vermoorden. Op die leeftijd zou je er gewoon niet aan gedacht hebben dat een zesjarige dat zou kunnen doen. Waarom deden ze dat?
Als gevolg van de beproeving richtte Simmons het goede doel ‘Changing Lives’ op, dat kansen biedt aan jonge mensen die het risico lopen betrokken te raken bij bendes.
In reactie op de FOI beweerde een woordvoerder van de regering dat hun #knifefree campagne, die wijdverspreide controverse heeft veroorzaakt voor zijn vermeende racistische verwijzing naar gebakken kip, helpt om "de mythe dat het dragen van een mes je veiliger maakt" uit te dagen.