Televisiekijkers zagen donderdagavond een opmerkelijke zaak in het SBS6-programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Gastouder Inge wil vier kittens niet teruggeven aan de opvangstichting waar ze toe behoren. Vooral poes Tara moet absoluut bij haar blijven, vindt ze. Inge gelooft namelijk dat Tara een reïncarnatie is van haar oude kat. "Deze kat heeft heel veel weg van mijn oude kat. Het lijkt alsof haar ziel eigenlijk teruggekeerd is", vertelt ze.

Nietsvermoedend plaatste de stichting De Kittenmand acht maanden geleden vier kittens bij gastouder Inge. Dit zijn kittens die op straat gevonden worden, die vervolgens tijdelijk bij gastouders totdat ze geadopteerd kunnen worden. Maar als de stichting de katten terugvraagt, ontstaat er kattigheid.

Ondanks het contract waarin staat dat de diertjes na verloop van tijd weer terug moeten, weigert Inge de kittens terug te geven. "Dat zou ik echt verschrikkelijk vinden. Het zijn als ware je kinderen waar je acht maanden voor gezorgd heb", vertelt ze.

Zeker met poes Tara voelt Inge een innige band. Mr. Frank Visser schiet te hulp door uitspraak te doen in de zaak. Hij vraagt of hij het goed heeft begrepen dat Inge gelooft dat Tara een reïncarnatie is van haar oude kat. "Ik ben spiritueel ingericht. Dus op die manier kan ik iets ruiken, ja", vertelt ze hem.

Na enige juridische poespas, besluit Mr. Visser over zijn hart te strijken. Tara, de kat waar Inge een spirituele band mee voelt, mag blijven mits Inge de andere drie kittens teruggeeft. Ondanks dat de twee elkaar niet uit het oog hoeven te verliezen en hun bijzondere band niet verloren zal gaan, voelt het als een verlies. "Het voelt als een uithuisplaatsing", reageert Inge teleurgesteld.