Reïncarnatie…. je gelooft er wel of je gelooft er niet in. De ouders van de 11-jarige James uit Louisiana stonden er aanvankelijk ook sceptisch tegenover maar hebben nu het stellige vermoeden dat hun zoon al eerder op deze aardbol heeft rondgelopen. Bruce (59) en Andrea (47) Leininger zijn van menig dat hun zoon de reïncarnatie is van een piloot die in WOII werd neergeschoten. Sinds hij twee jaar oud was, heeft James nachtmerries over neergeschoten worden in een vliegtuig.
“Je kon aanvankelijk niet verstaan wat hij zei, maar twee of drie maanden later hoorde ik hem zeggen: “Vliegtuigcrash, toestel in brand, kan er niet uit’. Ik kreeg er koude rillingen van”, zegt zijn vader. “Toen ik hem vroeg wat er met zijn vliegtuig was gebeurd, zei hij dat het in brand was gevlogen en was neergestort. Ik vroeg hoe het was neergestort, en hij antwoordde dat de Japanners zijn vliegtuig hadden neergeschoten.”
Toen de tweejarige jongen een tijd later een boek doorbladerde en daar het eiland Iwo Jima aanduidde als de plek waar zijn toestel was neergeschoten, startte zijn vader een onderzoek. Hij achterhaalde dat tijdens het gevecht om Iwo Jima slechts één piloot was gesneuveld. James M Huston Jr werd op 21-jarige leeftijd neergehaald op 3 maart 1945. De ouders van de jongen hebben de familieleden van de neergeschoten piloot opgespoord, en die zeggen onder de indruk te zijn van de herinneringen die James blijkbaar heeft aan de oorlog. James zelf herinnert zich niks meer van de zaken die hij zou gezegd hebben. Filmpje