Nog ongeveer drie weken en dan verschijnt het nieuwste deel in de Harry Potter reeks, en virusschrijvers laten die gebeurtenis niet aan zich voorbij gaan. De Hairy-A worm verspreidt zich via USB-sticks en de autorun feature. Eenmaal ingeplugd en gestart opent de worm een Word document waarin alleen de zin staat dat Harry Potter dood is. Ondertussen zoekt de worm naar andere verwijderbare schijven die het kan infecteren.
Naast de infectie maakt de malware verschillende gebruikers aan met de namen van Potter's vrienden. Logt men met deze gebruikers in, dan verschijnt er een tekst waarin schrijfster JK Rowling vervloekt wordt. Verder wijzigt de worm de startpagina in Internet Explorer en verwijst het naar een Harry Potter parodie op Amazon, "Harry Putter and the Chamber of Cheesecakes."
"Dit is een ouderwets virus, geschreven door de virusschrijver zodat hij kan opscheppen, in plaats van het stelen van geld of identiteitsgegevens," zegt Graham Cluley van Sophos. "Een worm zoals deze infecteert en knoeit met de gebruiker z'n computer en zonder zijn toestemming, wat een strafbaar vergrijp is. Iemand moet iets meer zonneschijn in zijn dieet stoppen en die energie gebruiken voor meer positieve zaken in plaats van het schrijven van kwaadaardige code."