De directeur en een werkneemster van een Christelijk Trainingskamp zijn gearresteerd op verdenking van het achter hun auto binden en over de grond slepen van een 15 jarig meisje, nadat zij te kennen had gegeven niet meer mee te kunnen met de groep bij een ochtend run.
Charles Eugene Flowers en Stephanie Bassit van het Love demonstrated Ministries een 32-daags trainingskamp zijn gearresteerd, de aanklacht zou mishandeling zijn, een incident op 12 juni. Kennelijk had het meisje aangegeven niet meer mee te kunnen, waarop Flowers zijn werkneemster Stephanie opdroeg naast haar te rennen om haar te steunen. Toen het meisje echter zei echt niet meer te kunnen, verdween de zorgzaamheid. Ze werd door Stephanie op de grond gedrukt terwijl Flowers haar aan de armen bond en het touw vastmaakte aan de bumper. Ze werd tot drie keer toe op haar buik een eind over de grond gesleept, volgens de aanklacht, gebaseerd op getuigenverklaringen.
Een reactie van de organisatie bleef uit en een antwoordapparaat werd tijdens het eerste telefoontje uitgezet. De moeder heeft foto's van de verwondingen van haar dochter, gemaakt in het ziekenhuis, overhandigd aan de aanklager alsmede een getuigenverklaring.