Het dragen van schoenen met een hogere hiel zou voor vrouwen een stimulans betekenen voor de bodembekkenspieren en zo in een klap een 'boost' voor het seksleven betekenen, blijkt uit een studie. Een Italiaanse urologe -en zelfverklaard liefhebster van de sexy damesschoen- wilde bewijzen dat hoge hakken niet zo slecht voor de gezondheid zijn als sommigen suggereren. Dokter Maria Cerruto zegt dat haar onderzoek aantoont dat door de schoenen de bodembekkenspieren van vrouwen in een optimale positie stonden, hetgeen hun kracht en samentrekkingsvermogen ten goede kwam. De bodembekkenspieren zijn een belangrijk onderdeel van het vrouwelijk lichaam. De spieren ondersteunen organen als de blaas en de baarmoeder. Ze zijn echter ook van groot nut bij de geslachtsdaad en het verkrijgen van een orgasme. Na een zwangerschap en bij het ouder worden verzwakken de spieren vaak. Er bestaan oefeningen om de spieren sterker te maken, maar dokter Cerruto hoopt nu dat haar bevindingen de nood aan deze oefeningen overbodig maken.

"Vrouwen hebben het vaak moeilijk om de juiste oefeningen uit te voeren. Het dragen van hogere hakken kan dé oplossing zijn," aldus Cerruto.

Gill Brook, een fysiotherapeute uit Bradford, onderstreept echter dat de bevindingen niét suggereren dat naaldhakken de spieren ontwikkelen. "Maar voor vrouwen die schoenen dragen met een iets hogere hiel is het een geruststellend resultaat. Hoewel de nood aan specifieke oefeningen toch blijft," zegt Brook.