Het Belgisch kampioenschap bodybuilding in Vlissingen is niet doorgegaan. De oorzaak was een dopingcontrole.
De deelnemers waren net bezig om zich te wegen om ingedeeld te worden in gewichtsklassen, maar toen ze de dopingartsen van de Vlaamse Gemeenschap zagen binnenkomen, renden ze massaal de zaal uit.
Aan het kampioenschap zouden eigenlijk 20 deelnemers meedoen. Volgens dokter Hans Cooman, dopingarts van de Vlaamse Gemeenschap, zetten ze het allemaal op een lopen toen de controleurs het theater Arsenaal binnenkwamen, waar het kampioenschap zou plaatsvinden.
Het gevolg was dat er uiteindelijk geen enkele deelnemer meer over was en dat het hele kampioenschap moest worden afgeblazen. "U kunt zich voorstellen dat de organisatie niet bepaald stond te juichen," aldus de dopingarts.
Op verzoek van de artsen is de deelnemerslijst wel overhandigd. Die zal bij het rapport gevoegd worden. Volgens Cooman zal daarin ook staan dat hij het "nog nooit zo gek" heeft meegemaakt. Of de deelnemers alsnog worden getest, zal de dopingcomissie moeten bepalen, maar Cooman verwacht dat dit verhaal nog wel een staartje krijgt.