Een Singaporese vrouw is zaterdag veroordeeld tot een boete van 3.500 Singapore dollars (1.700 euro) omdat ze het leven van haar dienstmeisje in gevaar had gebracht.
Cui Baorong had het Filipijnse dienstmeisje Mercy Liberato Cudiamat opdracht had gegeven de ruiten van haar flat op de 18de verdieping van buitenaf schoon te maken. Om dat te doen moest ze op een richel van 36 centimeter balanceren, zo melden The Straits Times zaterdag. De werkgeefster kreeg behalve de boete ook een verbod opgelegd om nog ander huishoudpersoneel in dienst te nemen.
Eerder dit jaar werden in Singapore al twee vrouwen veroordeeld voor vergelijkbare vergrijpen. In februari werd een vrouw tot twee weken celstraf veroordeeld omdat ze haar dienstmeid had gevraagd op de achtste verdieping uit het raam te klimmen om de was op te hangen. Het meisje viel acht verdiepingen naar beneden en overleefde die val niet. Een andere vrouw kreeg een boete omdat ze haar dienstmeisje opdracht had gegeven een zes meter hoge mangoboom te snoeien.