Museum Boijmans van Beuningen heeft de beroemde Pindakaasvloer van Wim T. Schippers aangekocht. In het Rotterdamse museum zal niemand over de pindakaas uitglijden, want het werk mag niet worden bewandeld. Toen het Centraal Museum in Utrecht het werk in 1997 tentoonstelde, mocht dat wel.
Schippers heeft zijn werk in 1962 gemaakt en exposeerde het op meerdere plaatsen in het land. Tijdens de tentoonstelling in Utrecht gleden sommige bezoekers uit over de pindakaas. Anderen bleven met hun schoenen in de notensmurrie plakken.
Museum Boijmans van Beuningen heeft vaker absurdistische kunstwerken van Wim T. Schippers tentoongesteld. Het museum heeft bijvoorbeeld een door magnetisme zwevende steen met als titel "Het is me wat" in bezit. Ook is Boijmans eigenaar van een wit tapijt waarin groene eieren zijn verwerkt.
Wim T. Schippers is bij het grote publiek bekend als televisiepresentator en uiteraard als de stem van Ernie in het kinderprogramma Sesamstraat. Het is onbekend van welk merk pindakaas Schippers' vloer is gemaakt.