er zit ook alcohol in het schuim van bier. Schuim beschermt bier tegen zuurstof zodat de smaak behouden blijft. Bier bevat eiwitten en die vormen samen met koolzuur het schuim.
Sommige bieren schuimen ook meer dan andere. Dat komt door verschillende eiwitten of de druk van het koolzuur. Ook het inschenken van bier heeft invloed op de hoeveelheid schuim. Als je bier ‘voorzichtig’ in een glas schenkt zal het veel minder schuimen dan wanneer je het hard er in klotst.
kortom de nieuwe mach, zal instelbaar zijn voor de evenementen die er wel een schuimkraag op willen.
Daarbij naast is het niet een hele snelle methode want naast de
raptap zijn er vele varianten die gebruikt kunnen worden om bier sneller in de het gals te krijgen.
En daarbij is bier verkopen niet alleen maar bier in een glas klotsen. Het is ook best prettig om te zien dat z`n fijne barman voor jou je biertje staat te tappen.
Dat hele idee vervaagt een beetje met de nieuwe machine.