Een man moet extra op zijn hoede zijn wanneer vrouwlief aan haar menstruatiecyclus begint. Dat weet de Britse pleisteraar Karl Dorn als geen ander. De man kwam dan ook op het idee om een armband te ontwikkelen, die mannen moet waarschuwen wanneer er een vrouw met PMS in de buurt komt.
Wanneer vrouwen 'in die tijd van de maand' zijn, stijgt hun temperatuur lichtjes. Die schommelingen kunnen perfect worden opgemeten door een temperatuurmeter. Wanneer je die meter daarna in een armband verwerkt en die lichter laat kleuren wanneer er PMS-alarm is, krijg je volgens Dorn een waarschuwingssysteem waar heel wat mannen bij gebaat zouden zijn.

Het idee van Dorn viel alvast in de smaak bij andere getormenteerde mannen en zelfs een lokale multimiljonair ziet er wel iets in. Hij nomineerde Dorn dan ook meteen voor een 'uitvinderswedstrijd' waarbij 100.000 Britse pond gewonnen kan worden. Als Dorn wint, zou begin volgend jaar er wel eens een armband op de markt kunnen komen, waar alle mannen storm voor lopen.