Kleuters kunnen binnenkort hun hart ophalen aan opera. De Nederlandse Opera komt voor het eerst in haar geschiedenis met een voorstelling die is bedoeld voor spruiten van drie tot en met zes jaar.
In mei en juni vinden twaalf voorstellingen plaats van PoY!, maakte het Amsterdamse operagezelschap woensdag bekend. Het 55 minuten durende PoY! is bedacht door Opera Omnia uit Noorwegen. De kleuteropera werd daar elf jaar geleden voor het eerst uitgevoerd.
PoY! gaat over Henriėtte. Zij woont samen met een celliste die te veel werkt. Zij repeteert aan een stuk door en is de muziek eigenlijk meer dan zat. Voor Henriėtte geldt het tegendeel: zij houdt van muziek en van stilte. In de Nederlandse voorstellingen wordt Henriėtte gezongen door de Nederlandse mezzosopraan Barbara Kozelj. Fanny Bray is de celliste.
Steeds meer klassieke gezelschappen komen de laatste tijd met werken voor hummels. Het Nationale Ballet brengt volgende maand de voorstelling De kleine grote kist op de planken, een dansvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Ook voor dit balletgezelschap uit Amsterdam is het de eerste keer dat een kindervoorstelling op het programma staat.
Het klassiekemuziekfestival Festival Classique in Den Haag presenteert in juni concerten voor kleuters en baby's.