Een Britse boerderij zoekt tienduizend deelnemers voor een levensechte versie van Farmville. Spelers kiezen online welke gewassen er geteeld worden en welke dieren er gehouden worden.
Voor dertig pond per jaar mogen tienduizend volgers helpen om de Wimpole Home Farm in Cambridgeshire, in het oosten van Engeland, te beheren. Met dit project, MyFarm genaamd, wil eigenaar National Trust, een organisatie die historische en natuurlijke monumenten beheert, mensen terug in contact brengen met de oorsprong van hun voedsel.
Maandelijks krijgt de gemeenschap één belangrijke vraag voorgelegd, bijvoorbeeld welk gewas er geplant zal worden. Elke deelnemer mag zijn stem uitbrengen en deelnemen aan de discussie op het MyFarm-forum. Hoofdboer Richard Morris zal er ook vragen beantwoorden.
Spelers kunnen op de hoogte blijven van het reilen en zeilen op ‘hun’ boerderij via webcams, podcasts en dagboeken op de MyFarm-website. Een bezoek brengen aan de boerderij is ook een mogelijkheid.
Op de Wimpole Home Farm, dat een oppervlakte beslaat van meer dan duizend hectare, worden momenteel zeldzame soorten vee en pluimvee gekweekt. De boerderij haalt haar inkomsten uit de verkoop van vlees, eieren, tarwe en koolzaad en is rendabel.
‘MyFarm’