Amerikaanse onderzoekers claimen dat ze een manier hebben gevonden om slecht lichaamsvet in goed lichaamsvet te veranderen. En zoals je zelf waarschijnlijk hebt bedacht, is dat goed nieuws. Het goede vet helpt je namelijk om calorieŽn te verbranden en dus af te vallen.
De wetenschappers van de John Hopkins Universiteit. Ze ontdekten dat door een bepaalde proteÔne aan te passen in de genetische code van ratten, de beestjes minder honger kregen. Maar ze gingen ook meer zogenaamd Ďbruiní vet aanmaken, wat een stuk beter voor je is dan Ďwití vet.
Volgens experts zou dit kunnen helpen bij het op peil houden van het gewicht en bij het voorkomen van ziektes gerelateerd aan obesitas, bijvoorbeeld suikerziekte. Verschillende universiteiten hebben geprobeerd om een manier te vinden om dit voor elkaar te krijgen, maar onderzoekers onder leiding van Dr. Sheng Bi denken het geheim nu ontrafeld te hebben.
Door te zorgen dat de NPY proteÔne in het rattenbrein niet meer werd doorgeven, ontdekte ze dat de eetlust van de knaagdieren afnam. Maar zelfs als ze ontzettend vet te eten kregen, bleven ze lichter dan een controlegroep. De Amerikanen hopen dat het ook mogelijk blijkt om dezelfde methode bij mensen toe te passen. "Als we het lichaam kunnen dwingen om goed vet aan te maken, dan zouden we de oplossing kunnen hebben voor de obesitasepidemie," aldus Bi.