Op een kwekerij in West Pennard (Engeland) kweekt Nigel Hewitt-Cooper vleesetende planten zoals de bekende bekerplant. Na een inspectie van zijn tropische tuin kwam hij wel heel iets opmerkelijk tegen. Een van zijn vleesetende bekerplanten had een koolmees gedood en was bezig om hem op te eten .
De grote planten eten vaak slangensoorten, hagedissen en muizen en er zijn er ook die ratten vangen. (Om een idee te hebben hoe groot een beker van een plant kan zijn.) Maar een vogel is wel vrij ongebruikelijk.
De plant komt uit een geslacht van Nepenthes uit Zuidoost-Azi. Doordat hij vloeistof in zijn beker heeft lokt hij zijn prooi om volgens dicht te klappen. Men vermoed dat de koolmees voedsel aan het zoeken was en niet in de gaten heeft gehad dat hij op een plant heeft gezeten die ook wel een hapje lust. Eenmaal binnen is er geen uit komen meer aan. Vogels zijn over het algemeen alert op deze dingen en het komt ook zelden voor dat er zo iets gebeurd. Het is een keer eerder voorgekomen, een paar jaar geleden in Duitsland. Foto