Dat er veel meer over seks gesproken wordt dan er daadwerkelijk aan gedaan wordt in deze over-geseksualiseerde wereld, daar hebben ze bij seks.blog al vaker over geschreven. Ook is het geen nieuws dat mannen seks hoger op het verlanglijstje hebben staan dan vrouwen.
Maar dat vrouwen in hun lijstje van favoriete bezigheden seks plaatsen onder lezen en vlak boven werken en stofzuigen, mag op z’n minst opvallend heten……
Het blijkt uit onderzoek door het tijdschrift PSYCHOLOGIE MAGAZINE onder 5000 mannen en vrouwen tussen de 18 en 69 jaar. Zij vulden anoniem op internet een vragenlijst in over hun seksleven. Het onderzoek werd uitgevoerd door RMI Fullservice Marktonderzoek.
Bij mannen staat seks met stip op 1, vrouwen genieten het meest van een goede maaltijd. Ook spreken zij liever met vriendinnen af, hebben ze een goed gesprek, lezen ze een boek en kopen ze liever iets moois voor zichzelf dan tussen de klamme lappen te stappen met hun geliefde. Seks komt namelijk voor veel vrouwen pas op nummer 6 terecht in de top-10, vlak voor werken en sporten.
Een opvallende bezigheid van zowel mannen als vrouwen is stofzuigen. Bij vrouwen komt dat terecht op nummer 9, slechts 2 plekjes verwijderd van seks en nog net boven werken.