Zowel mannen als vrouwen bereiken hun seksuele piek later dan verwacht. Mannen zijn hiermee ook nog eens vijf jaar later dan vrouwen.
Op hun 28ste bereiken vrouwen het hoogtepunt in hun seksleven. Mannen moeten wachten tot ze 33 jaar oud zijn.
Dat blijkt uit een enquete van Lovehoney, een online winkel voor erotische artikelen, onder ruim duizend klanten. Dat meldt de Daily Mail.
Op de vraag wanneer ze de beste seks hadden, antwoordde 40 procent met hun huidige leeftijd. Vijftigers en zestigers hadden de beste seks toen ze 46 jaar waren.
Zowel mannen als vrouwen zeiden het meeste seks te hebben toen ze nog wat jonger waren. Vrouwen hadden het vaakst seks rond hun 25ste en mannen rond hun 29ste jaar.
De gemiddelde leeftijd waarop mannen en vrouwen werden ontmaagd, was 17 jaar. Deelnemers aan het onderzoek die ouder waren dan zestig waren iets later. Hun 'eerste keer' was op 18-jarige leeftijd.
'Net zoals met de meeste dingen wordt seks beter hoe vaker je het doet en hoe meer je oefent,' verklaart relatiedeskundige Tracy Cox. Ze zegt het ook begrijpelijk te vinden dat mannen pas op hun 33ste hun hoogtepunt beleven: 'ze hebben tijd nodig om het complexe vrouwelijke systeem te leren kennen'.
De resultaten van dit onderzoek zijn tegenovergesteld aan eerder onderzoek waaruit bleek dat mannen hun seksuele piek hebben met 18 jaar en vrouwen op een leeftijd van 30 jaar.