Dinsdag sukkelde een Herseltse peuter in een regenton en werd pas uren later door de politie gevonden. Toen ze hem echter aantroffen, belden ze eerst nog naar de magistraat van dienst om toestemming te vragen om het kind te redden, waardoor kostbare tijd verloren ging.
Bryan De Roey ontsnapte dinsdagnamiddag uit het huis van zijn ouders in het bosrijke weekendverblijfgebied De Schrieken in Herselt. Die slaagden er niet in om hem te vinden en verwittigden de politie. Na een tijdje troffen agenten het kind aan in een regenton, waar het blijkbaar al even in lag. In plaats van het jongetje er echter meteen uit te halen, lieten ze het in de ton liggen omdat het "de procedure is om te wachten op de ziekenwagen". De vader en moeder beweren dat het maar liefst een half uur duurde voor ze Bryan er uiteindelijk uithaalden. "We hebben gehuild, gesmeekt, zelfs gevochten om ons kindje uit het water te halen", zucht vader Levi.
Het parket heeft deze aantijgingen meteen ontkracht en benadrukte dat er zo geen procedure bestaat. Het geeft wel toe dat één van de agenten ter plaatse eerst nog naar de magistraat van dienst belde met de vraag of het kind gered mocht worden. De vader en moeder van de peuter vinden dat de politie te lang getalmd heeft en diende daarom klacht in bij het comité P.
Voor Bryan zelf ziet het er trouwens niet goed uit. De kans bestaat dat hij hersenschade heeft opgelopen omdat hij te lang onder water is geweest. Hij kreeg bovendien een inwendige bloeding aan de borst, dus zijn leven hangt aan een zijden draadje. Volgens zijn ouders heeft dat veel te maken met de slordige politie-interventie.