Quote:
"Een pak spaghetti of rijst dat maanden over de datum is, kun je nog prima gebruiken."
Ik zie zoveel houdbare dingen in de schappen die nog niet over de datum zijn die toch al slecht zijn.
Die datum hebben we bedacht met een goede reden.
En een pak spaghetti wat over de datum is staat al minstens een half jaar in het schap!!!
Als het dan nog niet verkocht is dan doe je iets fout.
En wie weet hoeveel rare geurtjes e.d. dit pak spaghetti heeft opgevangen na een half jaar in de schappen.
Maar in veel winkels word 1 dag oud brood ingevroren tot een dag dat ze te veel brood verkopen en de schappen leeg zijn. En inderdaad soms wil ik dit "bevroren" brood niet, want soms wil ik het het in de vriezer gooien en her-vriezen is slecht.
Maar hier in Noorwegen is het vers brood na 2 dagen al oud, en na 3 dagen komt de schimmel al. Dat duurt in Nederland meer dan een week.
Verschil in "wat ze er in stoppen"
Quote
@Mandarijntje:
Als iets er nog goed uit ziet en ruikt is het zeer waarschijnlijk nog prima te eten.
Het kan nog erger: de supermarkt waar ik werk, is het brood nog wel eens op, maar ligt er achter de toonbank nog brood van de vorige dag. Als klanten vragen of ze dat mogen hebben, mág je dat niet eens verkopen.
Dus jij werkt in een supermarkt, en jij zeg "Als iets er nog goed uit ziet en ruikt is het zeer waarschijnlijk nog prima te eten."????
Hoe kun je zo stom zijn? Je kunt de beginnende schimmel en bacteriën niet zien of ruiken!!!
En mensen met een slecht gezondheid kunnen makkelijk ziek worden van eten dat toch nog prima ruikt en er uit ziet.
DAAROM is de houdbaarheidsdatum verplicht!!!
Omdat zelfs de mensen die opgeleid moeten zijn voor dit soort zaken zelfs te dom kunnen zijn.