De in Peru voor roofmoord veroordeelde Joran van der Sloot is bezig met een boek over geweldloosheid. Dat zegt zijn 'suikertante', de Amerikaanse Mary Hamer.
De Nederlander werd begin dit jaar veroordeeld tot 28 jaar cel voor de roofmoord op de Peruaanse miljonairsdochter Stephany Flores.
Tijdens de rechtszaak maakte Hamer, een radioloog uit Florida, tienduizenden dollars over aan Van der Sloot, zijn moeder en de advocaten die hem verdedigden. Volgens haar was hij het slachtoffer van een complot.
In de tv-show van Anderson Cooper zegt Mary Hamer deze week dat elk mens het recht heeft op een tweede kans. En volgens haar heeft Van der Sloot laten blijken dat hij zo'n tweede kans verdient: in maart dit jaar vertelde hij Hamer dat hij in de voetsporen van Ghandi wil treden en geweldloosheid wil prediken.
Sindsdien zijn Van der Sloot en zij bezig met een boek met als thema 'de principes van de geweldloosheid'. Volgens Hamer heeft hij al een aantal hoofdstukken af.
In de tv-show zegt Mary Hamer dat ze niet langer ontkent dat Van der Sloot schuldig is aan de dood van de 21-jarige Stephany Flores. Maar volgens haar ging het niet om moord, maar om doodslag. Ze is het niet eens met de veroordeling, ook al heeft Van der Sloot de roofmoord bekend.
Over Van der Sloot zei Hamer in maart: "Hij blijft vriendelijk en kalm. Hij wordt niet boos, niet agressief, hij blijft rustig. Nou, als je dat kan, onder die omstandigheden, dan ben je een heel bijzonder mens."
Volgens haar zal Van der Sloot voor veel mensen een spiritueel leider zijn: "Hij kan mensen leren hoe je geweldloos door het leven kunt gaan." Filmpje