Aangesproken worden in het Fries in Friesland, in het Twents in de regio Enschede en in een van Limburgse dialecten ter plekke... Best leuk, maar de kans ik dan betaal is niet groot: soms is het niet te verstaan wat die gasten zeggen en kan ik niet betalen...
Ooit in Middelburg bij de bakker in Hoogduits gevraagd of ze me in het Nederlands wilde bedienen. Inmiddels zal dat nog wel erger zijn. Maar de bolussen waren erg lekker.
Het is voor de jeugd ook steeds moeilijker om de eigen taal te spreken, ergens geef ik die man gelijk. Spreek je moerstaal tegen i.i.g. tegen de ouderen in de samenleving.
Welsh is geen accent maar een taal die compleet los staat van het Engels. Ligt nog veel verder uit elkaar dan bijv. Nederlands en Fries of Nederlands en Engels. Vergelijk het met het verschil tussen Nederlands en Frans.
het is jammer dat zoveel talen verdwijnen maar wel begrijpelijk als ze op school les krijgen in Engels, ipv in Welsh (in dit geval, wat ik nu maar even aanneem)
toch kan ik me er wel wat bij voorstellen, dat deze oudere man gefrustreerd is, en dat hij in zijn eigen land zijn eigen taal wil spreken
Dit is wel een hoogst tendentieus artikel. Welsh is, zoals Antior zegt, een aparte taal. Engels en Welsh zijn beide officiële talen in Wales en iedereen leert ze allebei op school.
Ik vraag me af of de schrijver van dit artikel net zo laatdunkend zou schrijven over een Vlaming in Brussel die in het Nederlands wil worden bediend en niet in het Frans.
Wales ligt trouwens niet in Engeland. Wales en Engeland zijn beide landen binnen het Verenigd Koninkrijk.
Quote @allone: @pizzabakker: idd, dat "Engelse Wales" was me nog niet opgevallen.. dat bestaat helemaal niet da's net zo iets als het "Drentse Amsterdam"
Er schijnt nog altijd iets te schuren tussen Wales en de rest van Engeland. Ooit waren we in Wales op vakantie en op de camping stond naast ons een Engels gezin, dat van plan was om daar een poosje te blijven. Maar na twee dagen gingen ze toch weg. Ze voelden zich daar toch niet prettig in Wales. Ze konden niet goed uitleggen waarom, het was een gevoelskwestie. Op bezoek bij een oude vijand, misschien.
Quote: Wales ligt op een schiereiland in het centrale westen van het eiland Groot-Brittannië. De oppervlakte van Wales is zo'n 20.779 km², ongeveer even groot als Slovenië. Het is ruwweg 274 km van noord naar zuid en 97 km van oost naar west. Wales wordt begrensd door Engeland in het oosten en door de zee in de overige windrichtingen; het Kanaal van Bristol in het zuiden, het Sint-Georgekanaal in het zuidwesten en de Ierse Zee in het noordwesten en noorden. Alles bij elkaar heeft Wales een kustlijn van 1200 km. Verder liggen er enkele eilanden voor de kust van Wales, waarvan Anglesey (Welsh: Ynys Môn) in het noordwesten het grootste is.
Die man had gelijk! Bij een echte Welsh moet je niet met zoiets aankomen!