Afgelopen vrijdag had Google last van een storing waaruit bleek hoe afhankelijk internetters van Googles diensten zijn want het zorgde voor een daling van 40% in internetverkeer. Volgens Google duurde de storing slechts tussen de 1 en 5 minuten.
De storing bij Google had effect op alle diensten van Google. Hoewel de storing binnen vijf minuten weer opgelost was, zou dit Google, volgens Tribal Worldwide, ongeveer een half miljoen dollar gekost hebben aan gemiste advertentie-inkomsten. Google heeft geen monopolie, er zijn genoeg alternatieven beschikbaar maar een storing als deze, hoe kort ook, maakt wel even duidelijk wat voor grote speler Google is. Na de storing zien we in onderstaande grafiek ook meteen een piek.
Google liet zelf niet veel informatie los over de storing maar gezien het feit dat alle apps er last van hadden, zou het waarschijnlijk om een fysiek probleem in de infrastructuur zijn. In Europa is de storing waarschijnlijk niet erg opgemerkt aangezien het hier tegen een uur of 1 's nachts gebeurde. Grafiekje