'Als 't hier niet kan, gaan we toch de grens over', moeten de oprichters van de Nixpress hebben gedacht. Omdat jongeren onder de 18 vanaf 1 januari geen druppel alcohol meer mogen drinken in openbare gelegenheden, brengen zij de Noord-Brabantse jeugd ieder weekend naar clubs in Belgie. Een gat in de markt, denken ze.
De Nixpress is vernoemd naar de campagne NIX18, waar jongeren onder de achttien niet mogen roken en drinken. "We zijn ook 16 en 17 geweest en weten nog hoe leuk het was om toen op stap te gaan én te drinken", vertelt Rick.
Het idee is volgens Rick simpel: op verschillende plekken in het zuidelijke deel van Noord-Brabant komen opstapplekken. De jongeren worden gebracht naar clubs in België en na het stappen weer afgezet bij de opstapplek.

Het idee staat nog in de kinderschoenen, maar jongeren kunnen zich vanaf 1 januari inschrijven op de website van Nixpress. Vanaf 1 februari moet de eerste bus rijden: "We hebben nog geen concrete afspraken met busmaatschappijen, maar ze reageren wel enthousiast. Ook twee clubs in België werken mee. Zij zien het wel zitten zo'n bus met jongeren die willen uitgaan".
Een van die twee clubs is Highstreet in Hoogstraten. Een woordvoerder van de club, Evelien van Ostaeijen, zegt dat ze het daar een goed idee vinden: "Het zorgt voor meer bezoekers, maar waarschijnlijk kunnen de jongeren maar een keer in de maand bij ons terecht. We hebben namelijk evenementen die gericht zijn op andere leeftijdscategorieën. Het plan is dat wij een keer per maand een soort thema-avond voor deze jongeren organiseren waarbij ze dan welkom zijn."
In België zijn voorlopig geen plannen om de leeftijdsgrens voor alcohol te verhogen naar 18. Filmpje