Cesar Cerrudo droomde ervan om een scène uit Die Hard 4 na te spelen. Terroristen hacken daarin verkeerslichten om het verkeer te ontregelen. "Ik wilde dat doen! En ik ben aardig ver gekomen", aldus Cesar.

Het lukte Cesar om de besturingssystemen van de verkeerslichten in Amerika te hacken. "Deze systemen worden ook gebruikt in steden in Frankrijk, China" en waarschijnlijk ook in Nederland. Dit maakt het voor een hacker heel interessant.
Volgens Cesar is het kinderspel om de zwakke plekken in het systeem te vinden als je eenmaal binnen bent. "Sterker nog, het is moeilijker om de systemen goed te laten werken, maar dat is weer een ander probleem."

Het was heel gemakkelijk om valse informatie te sturen naar de verkeerscontrolesystemen. De informatie wordt draadloos verstuurd en dat is de zwakke plek van het systeem. "Simpel gezegd kan iedereen een verkeerschaos veroorzaken met een simpel programmaatje en wat goedkope hardware. Dat hoeft nog geen 100 dollar te kosten."
De truc is om zo dicht mogelijk bij de besturingssystemen te komen om ze vervolgens te kunnen hacken. Het lukte Cesar zelfs om met een drone de systemen over te nemen. "Aangezien een drone in de VS niet illegaal is ben ik bang voor aanvallen vanuit de lucht."

Er zijn meer dan 50.000 systemen die Cesar met dezelfde truc kan hacken. Hij kan daarmee een verkeerschaos veroorzaken in bijna elke belangrijke wereldstad. "Ik hoop dat dit een waarschuwing is voor overheden om de beveiliging van verkeerscontrolesystemen te gaan onderzoeken."