OKE, nu allemaal even goed opletten...
Je hebt een-eiige tweelingen en twee-eiige tweelingen.
Een een-eiige tweeling komt, zoals hierboven al ergens correct is opgemerkt, voort uit 1 eicel en 1 zaadcel. De baby's zijn identiek aan elkaar. Het DNA is gelijk. Ergens gedurende het proces van celdeling ontstaan 2 embryo's. Doordat het DNA gelijk is, is het geslacht natuurlijk OOK gelijk. Het DNA is identiek! Ook niet een miniem verschil. Wat wel verschilt is de vingerafdruk. En vaak is de een linkshandig en de ander rechtshandig (ze zijn zeg maar mekaars spiegelbeeld).
Een twee-eiige tweeling komt voort uit 2 eitjes en dus ook 2 zaadjes. Het komt soms voor dat bij een vrouw meerdere eitjes rijpen en bij de eisprong dus meerdere eitjes springen. Als deze beide eitjes bevrucht worden, krijg je dus een twee-eiige tweeling. Deze vorm van tweelingen krijgen is gedeeltelijk erfelijk, via de moeder (daar zit immers het "foutje" van meer eitjes per keer). Dus als je een meisje bent en in je moeders familie komen veel twee-eiige tweelingen voor, dan heb je zelf ook grotere kans een tweeling te krijgen.
Deze tweelingen lijken net zoveel op elkaar als een normale broer en zus doen. Ze zijn alleen tegelijk verwekt en ongeveer tegelijk geboren.
Tja, of de kinderen uit het verhaal een tweeling zijn, is maar hoe je een tweeling definieert:
- tegelijk verwekt
ofwel
- tegelijk in dezelfde buik "gegroeid"
Nu niet meer van alles door elkaar halen he
Oftewel: De discussie zou niet moeten gaan of een-eiige tweelingen nu identiek DNA hebben of niet, aangezien de "tweeling" uit het verhaal niet over een-eiige tweelingen KAN gaan (een jongen en een meisje zijn per definitie geen een-eiige tweelingen!)
De discussie zou moeten gaan over de correcte definitie van een tweeling.