Een Russische voetbalfan wilde alle wedstrijden van het WK kijken zonder dat zijn vrouw daarover zou zeuren en besloot daarom actie te ondernemen: hij zette een speciale website op waardoor vrouwen tijdens WK-wedstrijden verbannen zouden worden.

Op footballwithoutwives.ru kunnen koppels een contract tekenen waarop staat dat de vrouw tijdens alle wedstrijden van het WK wordt overgedragen aan een derde partij. De Rus kwam op het idee na de zoveelste ruzie met zijn vrouw over het voetbal kijken.

De man wilde zijn project financieren door middel van crowdfunding. Hij ontving duizenden donaties, maar een deodorantmerk besloot het volledige benodigde bedrag te sponsoren en een flinke donatie te doen.

Mannen kunnen zich op de website aanmelden en moeten hun vrouw overhalen om het contract te tekenen. Vervolgens worden vrouwen tijdens wedstrijden dan overgedragen aan een ‘bewaker’ die hen moet entertainen en heelhuids terug moet brengen. Vrouwen die akkoord gaan met het contract kunnen televisieseries kijken tijdens de wedstrijden, Portugees leren of een reis naar Brazilië winnen. Maar liefst 39.743 mannen zouden zich al hebben geregistreerd op de website.

Niet iedereen is even enthousiast over het initiatief. Sommigen snappen niet waarom je al die moeite zou doen om je vrouw tevreden te houden, terwijl anderen het project juist prijzen omdat het iedereen tevreden stemt.