Als een 17-jarige jongen in de Verenigde Staten wil bewijzen dat hij onschuldig is aan 'sexting', dan moet hij zijn geslachtsdeel laten zien.

Dat melden Amerikaanse media vandaag. De jongen uit Manassas City, Virginia, wordt verdacht van het versturen van een seksueel getinte video via zijn mobiele telefoon aan een 15-jarige meisje. Hij beweert onschuldig te zijn.
De openbaar aanklagers geloven hem niet. Toch deden ze een opmerkelijk voorstel. Als de jongen zijn onschuld wil bewijzen, dan trekt hij toch gewoon zijn broek uit? Dan kunnen de aanklagers zien of het wel of niet zijn penis is die op de video staat. Doet hij dat niet, dan hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd en zal zijn naam worden toegevoegd aan een database van zedendelinquenten. "We nemen hem gewoon mee naar het ziekenhuis, we laten hem zijn gang gaan en dan maken we de benodigde foto's", zouden de aanklagers tegen Jessica Harbeson Foster, de advocate van de jongen, hebben gezegd. Foster heeft woedend gereageerd op die suggestie. "Mijn cliënt gaat elke dag naar school, speelt voetbal en heeft nog nooit iets gedaan dat tegen de regels is. Nu wordt hij verdacht van twee misdrijven en wordt hij behandeld alsof hij een seksbeest is."

Foster probeert te voorkomen dat haar cliënt inderdaad zijn geslachtsdeel moet tonen. "Dat zou zeer traumatiserend zijn", zei de advocate.