Een restaurant in de Amerikaanse staat Pennsylvania serveert alleen eten uit landen waarmee de Verenigde Staten een moeizame relatie heeft. Conflict Kitchen in Pittsburgh heeft gerechten uit onder andere Iran, Noord-Korea en Cuba op het menu staan.
Het restaurant werd door Jon Rubin en Dawn Weleski bedacht als interactief kunstproject, maar is inmiddels een populaire afhaalgelegenheid. Maaltijden worden verpakt in stukken papier met daarop interviews met mensen uit de landen waar het eten oorspronkelijk vandaan komt.
'Er is nooit eerder een Afghaans, Iraans of Cubaans restaurant in Pittsburgh geopend', aldus Rubin, die als hoofddocent verbonden is aan de kunstacademie van Carnegie Mellon University. 'Het was een experiment, gebaseerd op wat door veel mensen werd gezien als een slecht uitgangspunt voor een bedrijf: eten verkopen uit landen die niet bekend staan om hun keuken of landschap.'
Conflict Kitchen wordt als een stichting gerund door Carnegie Mellon University. Het menu en decor veranderen in iedere paar maanden. Momenteel staat er veel Venezolaans eten op het menu en over een paar maanden willen Rubin en Weleski Palestijnse gerechten gaan serveren.
De eigenaars willen met hun restaurant discussie uitlokken, al hebben ze gezien de populariteit van het restaurant steeds minder tijd om met klanten over politiek te praten. Speciale evenementen moeten uitkomst bieden. Zo at een select groepje klanten al eens met gelijktijdig met mensen in Iran. De eters konden elkaar zien en elkaar vragen stellen dankzij een satellietverbinding.