Een vijftienjarige autistische jongen uit Ohio is slachtoffer geworden van een vreselijk vernederende Ice Bucket Challenge ‘grap’. Zijn klasgenootjes gooiden geen emmer met ijswater maar met urine, uitwerpselen, speeksel en sigarettenpeuken over hem heen. 

In zijn ondergoed stond hij klaar om de volle bak ijswater over zich heen te krijgen. Pas op dat moment merkte hij dat de jongens geen water, maar rotzooi over hem heen gooiden. De challenge werd gefilmd op de telefoon van het slachtoffer en op Instagram geplaatst.

Het filmpje is direct vrijgegeven door zijn ouders, zodat mensen kunnen zien wat hun zoon is aangedaan. We zijn geschokt, vertelt zijn moeder.Hoe kan iemand dit doen? Ik wil dat de jongens die dit op hun geweten hebben hun verantwoordelijkheid nemen. Ze hoopt dat pesten middels dit filmpje meer onder de aandacht wordt gebracht.

De jongens die deze wrede ‘grap’ hebben uitgehaald, hangt volgens de politie een forse straf boven het hoofd. Tot nu toe is er alleen nog niemand gearresteerd. Agenten zijn druk bezig met het onderzoeken van de camerabeelden en het horen van getuigen.

Amerikaanse tv-presentator Drew Carey en actrice Jenny McCarthy trekken zich het lot van het slachtoffer erg aan. Ze zeggen beiden een beloning van tienduizend dollar uit te keren aan de persoon met de gouden tip die leidt naar de daders. Als ze gevonden worden zonder de beloning, doneren zij het geld aan Autism Speaks: een organisatie die zich in Amerika inzet voor mensen met autisme.

Bekijk hier het shockerende filmpje en de reactie van zijn familie.