De Amsterdamse sportschoolhouder Saban Berk baalt verschrikkelijk dat hij, zowel met naam en verschijning, heel erg lijkt op de beruchte vrouwenmishandelaar Saban B.
Saban B. vluchtte jaren geleden na een veroordeling in Nederland naar Turkije, waar hij binnenkort waarschijnlijk alsnog opgepakt wordt. Niemand in Nederland dacht toen nog veel aan de beruchte crimineel, totdat De Telegraaf vorige week een foto op de voorpagina plaatste. Saban B. lag lekker in Turkije aan het strand te genieten van de zon.
Na die voorpaginafoto kreeg sportschoolhouder Berk ineens de meest verschrikkelijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Hij bleek namelijk wel ineens heel veel op Saban B. te lijken.Hij heeft inmiddels zijn baard afgeschoren om de gelijkenis wat minder treffend te maken.
In een week tijd vertrokken er veertig klanten van zijn sportschool. "Ik heb zitten huilen achter mijn bureau", vertelt hij maandag aan De Telegraaf. "Ook al heb ik al honderd keer verteld dat ik geen jongen ben die meisjes ronselt en achter een raam parkeert, moeders vertrouwen het toch niet en houden hun kinderen weg."
Wat het allemaal nog pijnlijker maakt is dat Berk in veel opzichten juist exact het tegenovergestelde is van de beruchte vrouwenhandelaar B. "Ik geef cursussen zelfverdediging aan meisjes. Ik ben op de Wallen opgegroeid en ken de problematiek van gedwongen prostitutie als geen ander." Foto